Alles over uitvaarten in Haarlem

Kosten Uitvaart

Nog niet heel lang geleden werd er eigenlijk niet veel gepraat over de kosten van een uitvaart. Maar tegenwoordig wordt er juist heel veel gesproken over de kosten van een uitvaart. Mensen willen weten wat ze betalen en waarvoor ze betalen. De uitvaartbranche is in de afgelopen jaren steeds transparanter geworden over het onderwerp kosten.

De kosten van de uitvaart verschillen behoorlijk. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de wensen van de overledene en de familie. Hoe uitgebreider de uitvaart hoe duurder deze wordt. Kiest u voor een dure kist of een goedkoper exemplaar. Gaat u voor koffie en cake bij de condoleance of voor een uitgebreid buffet met wijn en bier. Wordt de overledene begraven of gecremeerd. Kiest men voor een algemeen graf of een particulier graf. Het zijn allemaal factoren die meebepalen welk bedrag er op de factuur komt te staan.

Goedkope uitvaart in Haarlem

Gemiddeld betalen Haarlemmers rond de vijfduizend euro voor een uitvaart. Het gaat dan niet om uitvaarten waarbij de familie heeft gekozen voor een luxe uitvaartkist en uitgebreide catering. Voor veel mensen is dat een heel groot bedrag. Er zijn budget uitvaartondernemers die door heel efficiënt te werken goedkope uitvaarten kunnen aanbieden. Ze leveren dezelfde hoge kwaliteit als andere uitvaartondernemers, maar doen dat vanuit een aantal vaste uitvaart pakketten.

Families kunnen vooraf precies zien welke producten en diensten binnen het pakket vallen en wat de kosten daarvan zijn. Zo weten ze zeker dat er later niet opeens allemaal kosten bij komen en kunnen ze vooraf zien of het pakket binnen het beschikbare budget past. Families die de uitvaartplechtigheid en de condoleance thuis houden kunnen vaak al kiezen voor het meest eenvoudige uitvaartpakket. Veel nabestaanden vinden het juist persoonlijker en intiemer om de plechtigheid thuis te houden in de eigen omgeving. Ze hebben daarmee dus een uitvaart naar eigen wens en smaak, waarbij ze tegelijkertijd de kosten besparen voor de huur van de aula en koffiekamer en de cateraar.

Om een indruk te krijgen kunt u kijken op www.budgetbegrafenis.nl hier wordt een eenvoudige begrafenis inclusief graf al aangeboden vanaf 2.235 euro. Een goedkope crematie, vanaf 1.875 euro, kan worden geregeld op www.budgetcrematie.nl.

Uitvaart kostencalculator

Als u wilt weten wat uw uitvaart zal gaan kosten dan kunt u gebruik maken van de handige online uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. In deze kostencalculator vult u uw eigen wensen in met betrekking tot de uitvaart. Het programma geeft u direct een overzicht van de kosten van de uitvaart.

Deze kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die in Nederland in rekening worden gebracht. Deze cijfers worden jaarlijks aangeleverd door uitvaartondernemers en toeleveranciers uit de uitvaartbranche. Als u kiest voor een begrafenis in Haarlem dan kunt u de kosten van het graf opvragen bij de administratie van begraafplaats Kleverlaan, begraafplaats Akendam en begraafplaats St. Jozef. U kunt bellen met nummer 023 - 539 0911 (tijdens kantooruren) of mail naar begraafplaatsen@haarlem.nl

Uitvaartondernemers vergelijken

Het is zeer verstandig om altijd meerdere uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken. Dat kan u een hoop geld besparen en het kan voorkomen dat u kiest voor een uitvaartondernemer die niet bij u past. Sinds begin 2014 kunnen families op de website www.uitvaartmarkt.nl verschillende uitvaartondernemers uit Haarlem met elkaar vergelijken.

Uitvaartmarkt.nl werkt heel eenvoudig. Op de site kan een wensenformulier worden ingevuld waarmee de hele uitvaart kan worden samengesteld. Binnen enkele uren ontvangt de aanvrager offertes van verschillende uitvaartondernemers uit Haarlem. Naast een prijsvergelijking kunnen families ook vooraf lezen wat andere mensen vinden van de diensten van de uitvaartondernemer. Daarnaast is het ook zo dat verschillende uitvaartondernemers zich presenteren middels een bedrijfsvideo. Op die manier kunnen families thuis zien welke uitvaartondernemer het beste bij hun past.

Zelf kist maken

Wanneer u de kosten wel laag moet houden maar u toch liever kiest voor een reguliere uitvaart dan kunt u geld besparen door handig te zijn. Allereerst kunt u kijken wat u allemaal zelf kunt regelen. Mogelijk dat u bijvoorbeeld zelf een uitvaartkist kan maken. In de film hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u een kist kan maken. U hebt voor ongeveer 150 euro aan materialen nodig.

Uitvaartondernemer verplicht in Haarlem

Veel mensen denken dat het verplicht is om een uitvaartondernemer in de arm te nemen. Maar er is geen wet die dat voorschrijft. Als mensen de uitvaart helemaal zelf willen regelen dan mag dat. Men moet zich dan wel houden aan de wettelijke bepalingen die onder andere voorschrijft dat de overledene uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden moet worden begraven of gecremeerd.

U moet er ook rekening mee houden dat u voor de begrafenis of crematie een verlof tot cremeren/begraven moet aanvragen. Zonder dit formulier kan de uitvaart nergens in Nederland plaatsvinden. U moet ook zelf alle afspraken maken met het crematorium of met de beheerder van begraafplaats Kleverlaan, begraafplaats Akendam of begraafplaats St. Jozef. Het is ook goed om u van te voren te bedenken dat u in dit geval ook zelf de laatste verzorging op u moet nemen. Dat kan juist heel persoonlijk en goed zijn voor het rouwproces. Maar als u de overledene bij leven nooit zonder kleren heeft gezien kunt u zich afvragen of u dat na het overlijden wel wilt. Daarnaast is het niet eenvoudig om een overledene te verzorgen omdat het lichaam niet meer meewerkt.

Als u meer wilt weten over hoe u een uitvaart helemaal zelf kunt regelen dan kunt u op Uitvaar.nl kijken voor een uitgebreidere omschrijving. In de infotheek van Uitvaart.nl vindt u in het hoofdstuk ’Een uitvaart zelf regelen’ alles wat u moet weten om een uitvaart te kunnen regelen.

Uitvaartverzekering

Omdat lang niet iedereen genoeg geld op de bank heeft om zomaar een uitvaart te kunnen bekostigen kan het heel verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart. Uiteraard is het verstandig om eerst uw eigen uitvaartwensen in kaart te brengen en door middel van de online uitvaart kostencalculator uit te rekenen wat uw uitvaart zal gaan kosten. Dat bedrag kunt u dan verzekeren middels een uitvaartverzekering. Er zijn diverse uitvaartverzekeraars en er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

De meest bekende uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura verzekering gaat de verzekeraar er vanuit dat men de uitvaart zelf mag verzorgen. Op die manier kan de verzekeraar veel inkoopvoordelen krijgen om zo de kosten te kunnen drukken. Dat houdt dus in dat de nabestaanden min of meer verplicht zijn om de uitvaart te laten uitvoeren door de verzekeraar, tenzij ze genoegen nemen met een lager uit te keren bedrag. Bij een kapitaalverzekering is een overeengekomen bedrag verzekerd. De familie kan dan zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart mag gaan verzorgen.

Er is een speciale website waar u alle informatie vindt op het gebied van de uitvaartverzekering.

Overlijden in regio Haarlem melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206